Bekijk hier onze

Materialen

Dit zijn onze materiaalsoorten.

DOUGLAS HOUT

Bij het maken van een overkapping wordt over het algemeen als basis Douglas hout gebruikt.

HARDHOUT

Als er een goede basis staat van Douglas hout kan er gekozen worden om een afwerking te maken van hardhout.

EIKENHOUT

Een andere goede en mooie keuze voor zowel de constructie als de afwerking is eikenhout.

Isolatie

Bij Noest Houtbouw proberen we aan het milieu te denken en werken daarom uitsluitend met gerecyclede isolatie.

Infiltratiekrat

Een duurzame oplossing is het ingraven van een infiltratiekrat in de grond om zo regenwater te benutten.

"

Professioneel en vakbekaam te werk van ontwerp tot de uiteindelijke realisatie.
Max
5/5

"

Goede service en persoonljik contact. Zeer goed resultaat en snelle oplevering!
Mark
5/5

"

Heel tevreden met de nieuwe overkapping. Ons eigen idee uitgewerkt in onze tuin.
Els
5/5

DOUGLAS HOUT

Bij het maken van een overkapping wordt over het algemeen als basis Douglas hout gebruikt. Deze houtsoort komt origineel uit Oregon in Amerika, maar groeit tegenwoordig ook door heel Europa. Omdat het dus dicht bij huis te verkrijgen is heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Douglas hout kan onbehandeld buiten toegepast worden. Zonder extra behandeling heeft het een levensduur van 10-15 jaar. In de loop van tijd zal het hout door de zon en regen een blauw-grijze tint krijgen. Dit is te voorkomen als je het jaarlijks behandeld met beits of lak. Hoe langer Douglas hout buiten staat en dus droogt, hoe harder het zal worden. Naast dat er vaak voor deze houtsoort wordt gekozen om de basis van een overkapping te maken zijn er ook verschillende soorten afwerkingen te verkrijgen en toe te passen.

HARDHOUT

Als er een goede basis staat van Douglas hout kan er gekozen worden om een afwerking te maken van hardhout. Dit zal een luxere en nog hoogwaardige uitstraling geven. Hardhout staat bekend om zijn diepe, warme bruine kleur. Omdat het hout van nature erg hard is, heeft het gemiddeld nog een langere levensduur. Het blijft in topconditie gedurende 20-25 jaar, mits het vrij blijft van permanent vocht of aarde. Ook hardhout zal net als Douglas hout gaan vergrijzen. Er is nu eenmaal geen enkele houtsoort bestand tegen zonlicht en regen. Om de originele kleur van het hout permanent te behouden zal het minimaal 1 keer maar het liefste 2 keer per jaar in de hardhoutolie gezet moeten worden.

EIKENHOUT

Een andere keuze voor zowel de constructie als de afwerking is eikenhout. Deze houtsoort is kenmerkend om zijn geelbruine kleur. Het is dus wat lichter dan andere hardhout soorten. Eikenhout is erg goed buiten te gebruiken omdat het erg hard en vochtbestendig is. Daarnaast kun je met eikenhout een mooie robuuste authentieke uitstraling creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan balkconstructies in oude boerderijen. Eikenhout heeft een uitstekende duurzaamheid. Vroeger werd deze houtsoort veel gebruikt in de scheepsbouw en werd het bijvoorbeeld gebruikt als funderingspalen voor de oude Amsterdamse grachtenpanden.

Isolatie

Bij Noest Houtbouw proberen we aan het milieu te denken waar dat mogelijk is. Om die reden werken wij uitsluitend met gerecyclede isolatie. Deze isolatie wordt voor 85% gemaakt van gerecyclede oude kledingstukken en voor 15% van polyester. Door deze samenstelling heeft het niet alleen een goede isolatiewaarde, maar werkt het ook nog eens akoestisch dempend. Deze isolatie kan bijvoorbeeld toegepast worden in de wanden van een schuur. Als de schuur bijvoorbeeld gebruikt wordt als werkplaats, of als er bijvoorbeeld motoren of auto’s in opgeslagen worden. Dan wil je in de winter graag de kou buiten houden, maar in de zomer net zo goed de warmte.

Infiltratiekrat

Vaak worden de regenafvoeren van daken en overkappingen aangesloten op het riool. Dit zorgt ervoor dat het regenwater wat er valt niet terecht komt in de bodem, maar juist wordt afgevoerd. Mede hierdoor daalt het grondwaterpeil telkens verder naar beneden.
Een duurzame oplossing hiervoor is het ingraven van een infiltratiekrat in de grond.
Deze krat zit in de grond en is door middel van een regenpijp aangesloten aan het dak.
Deze krat zorgt ervoor dat al het door het dak opgevangen water op een goede manier wordt opgevangen en wordt teruggegeven aan de grond.
Door het telkens toepassen van deze oplossing om het regenwater op de vangen dragen we stapsgewijs bij aan een beter watermanagement in Nederland.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Neem direct contact op!
Bus Noest Houtbouw

Kennismakingsgesprek

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Maatwerk

Altijd passend op maat

Veel opties

Uitgebreide mopgelijkheden